EcoQube Air: Hydroponics for the Desktop

This small hydroponic greenhouse was designed to provide an ideal environment for indoor plants.

Plants are the best providers of clean air and oxygen inside living spaces. The developers of the EcoQube Air aimed to optimize this positive effect of home greenery. The miniature greenhouse is made for plant lovers who have only small indoor space or those who like something more stylish and effective than a simple plant pot on their desk.

The EcoQube Air helps to improve the air quality in the room. Its Air-Flow system utilizes a three step filtration process. First the air enters through a HEPA-like mechanical filter that removes dust, pollen and mold. Next, the activated carbon filter removes harmful chemicals. Finally the plant filters and  oxygenates the air before being circulated back into the room with the help of dual filters. According to the developers, the EcoQube circulates 450 cubic feet (~13 m³) of room air every hour.

An induction pump allows a quiet water flow and superbright LEDs provide customizable coloured lights without the need of direct sunlight. A fully integrated mobile app allows the automation of the EcoQube care.

The Kickstarter project has already collected more than ten times the needed amount and the final product is expected to ship in autumn.

Further information: kickstarter.com/projects

Dining like in the jungle: project in Thailand

A restaurant in the style of a terrarium: the “Vivarium” in Thailand was transformed by the design studio Hypothesis from an old warehouse into a green oasis.

The foundation for the “Vivarium” was a former industrial hall that originally served for storing tractors. The Thai design studio “Hypothesis” recognised the potential of the building and designed it as a modern restaurant with industrial charm. The objective of the project was the linking of old and new and the integration of a lot of green. For the “Vivarium” concept resulting from this, which is oriented to a terrarium in terms of its design, the project was awarded the INSIDE Award in the category Bars and Restaurants.

A large part of the original structure was retained in order to maintain the industrial character of the warehouse. New and old elements were differentiated from one another by colour: that already present remained white, while new elements were painted rust red. The special thing about “Vivarium”, however, is the generous use of plants and natural elements. Thanks to the luxuriant greenery of hanging plants in the upper area of the former industrial hall, guests are reminded of a jungle. The decor adapts to it: animal figures, branches and tree roots decorate the room-high shelves between the tables and emphasise the green atmosphere.

Furhter information: hypothesis.co.th